Ste pripravljeni na prihodnost in delo na daljavo?

Nihče med nami ne more z gotovostjo napovedati, kaj se bo v prihodnje dogajalo z našimi podjetji, a glede na trenutno fluidnost razmer po svetu je naslednje vprašanje povsem na mestu: je zdaj pravi čas, da v svoj način dela vnesemo več agilnosti?

Vzpostavite okolje, ki podpira varno delo na daljavo, in si zagotovite neprekinjeno poslovanje

Potreba po digitalizaciji se hitro povečuje. Prava izbira tehnologije in infrastrukture je ključnega pomena, če želimo preživeti v nemirnem okolju. Poskrbeti moramo, da so naša podjetja v stiku z najnovejšimi trendi in da svoje time opolnomočimo s tehnologijami in sistemi, ki podpirajo delo na daljavo.

Kako pripravljeno je bilo vaše podjetje na delo na daljavo, preden je prišlo do nepričakovanih sprememb? Ste pripravljeni zamenjati utečeni način delovanja za nekaj, kar bolje ustreza ‘novi normalnosti’? Danes so podjetja na različnih stopnjah digitalne zrelosti. Poslovna pokrajina, v kateri delujejo, jim ponuja mnogo hibridnih, modernih oblik delovnega okolja, v katerem se papirni procesi prepletajo z digitalnimi.

24 % zaposlenih je po nastopu dela od doma izjavilo, da niso imeli dostopa do pomembnih informacij in sistemov, ki jih potrebujejo za delo, zato je bila njihova delovna storilnost manjša.  

Nekatere organizacije so na spremembe morda nekoliko slabše pripravljene, a novi pogoji vztrajajo in nas silijo v prilagoditve. To seveda ne pomeni, da morajo biti te zapletene ali drage. Če bi vam rekli, da vam bo trajnejši prehod na delo na daljavo prinesel precejšnje koristi, kaj bi storili najprej?

Vidiki uvedbe dolgoročnejšega dela na daljavo    

Organizacija, ki želi poskrbeti za učinkovit prehod na dolgoročno delo na daljavo, mora imeti ekosistem, ki podpira digitalno voden pristop. Pozornost je treba posvetiti štirim glavnim področjem:

Tehnologija – tehnološke odločitve, ki jih boste sprejeli, bodo odločilno vplivale na uspešnost vašega sistema dela na daljavo. Infrastruktura, naprave in digitalna orodja vaših zaposlenih naj bodo zasnovane tako, da nudijo fleksibilnost. Ni dovolj, da namizne naprave nadomestite s prenosniki – tudi dostop do tiskalnika in optičnega bralnika odlične kakovosti sta pomembna. Ne smemo pozabiti niti na vzdrževanje in servis – dobra povezava z informatiki je pomembna, če želite redne in pravočasne posodobitve ter popravke.

Orodja za sodelovanje – vaša infrastruktura in naprave delujejo v povezavi z orodji za obdelavo poslovno-kritičnih informacij. Rešitve za upravljanje informacij so postale element vsakega uspešnega sistema dela na daljavo. Oblačne storitve lahko tako močno izboljšajo vaše poslovanje. Preverite obstoječi sistem – še zlasti, če ste v nuji uporabili prvo rešitev, ki vam je bila na voljo – in poiščete rešitev, ki najbolje ustreza vašemu poteku dela in varnostnim zahtevam.

Premostitev vrzeli med papirnim in digitalnim poslovanjem – lahko je govoriti o oblikovanju timov, ki bodo delali na daljavo, če imamo za to na voljo oblačno storitev. Ste še vedno na začetku digitalne preobrazbe in vezani na papirno poslovanje? Ste težje opravljali delovne naloge, ker niste mogli dostopati do vseh dokumentov in vzpostaviti digitalnega poteka dela? Vsaka organizacija je drugačna, načelo ‘ena rešitev za vse’ pa tu ne deluje. Potrebujete strategijo – kako priti do želene točke in časovni okvir. Najti morate namreč ravnovesje med razpoložljivo infrastrukturo ter papirnimi in digitalnimi procesi.

Izvedba – informacije so srce vsakega podjetja. Učinkovito upravljanje njihovega toka pa znak uspešnosti. V času, ko je neprekinjeno poslovanje ključnega pomena, ni težko razumeti, zakaj je kombinacija prave tehnologije, orodij za povezovanje in učinkovitega upravljanja dokumentnih procesov za uspešnost vaše podjetje tako izjemnega pomena.

Naložba v ekosistem, ki podpira digitalno voden pristop, se vam bo bogato obrestovala – v delovni storilnosti in finančnih rezultatih.

Delo na daljavo kot konkurenčna prednost

Živimo v dinamičnem času, polnem neznank. Je vaše podjetje pripravljeno? Pospešite svoj proces digitalizacije, posodobite strategijo dela na daljavo in investirate v usposabljanje in podporo svojim zaposlenim.

Canon za delovno okolje prihodnosti (Canon Future Workspace)

Canon Digital Transformation Services vam v enem produktu prinaša vso potrebno strojno in programsko opremo ter paket svetovalnih storitev, ki bodo vašemu podjetju v podporo pri prehodu v delovno okolje prihodnosti. Canon Future Workspace združuje upravljane storitve tiskanja z vrsto rešitev za sodelovanje, ki vam bodo pomagale optimizirati upravljanje vsebin in dokumentov ter racionalizirati poslovne procese.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.