exclamation-point-1421016_640

Google zaradi zaščite računa od 30. maja 2022 ne bo več podpiral uporabe aplikacij ali naprav drugih ponudnikov, ki za prijavo v Google račun zahtevajo samo uporabniško ime in geslo. Če aplikacija ali spletno mesto ne ustreza varnostnim standardom, Google morda blokira vse, ki se poskušajo iz nje ali z njega prijaviti v vaš račun. Manj varne aplikacije lahko “hekerjem” omogočijo preprostejši dostop do vašega računa, zato se z blokiranjem prijave v teh aplikacijah varuje vaš račun.

To se na žalost nanaša tudi na večnamenske narave Canon in vse ostale znamke naprav. Ta rok ne velja za uporabnike plačljivih Googlovih aplikacij.

Kaj to dejansko pomeni za uporabnike funkcije skeniranja z računom Gmail?

Ker bo s 30. majem 2022 prenehalo delovanje skeniranja z Gmail računom bo potrebno sprejeti naslednje korake:

  1. Uporabnik ali podjetje začne uporabljati plačljive Googlove Cloud storitve.
  2. Uporabnik ali podjetje kreira nov mail za potrebe skeniranja pri drugem ponudniku e-poštnih storitev. S to spremembo bo potrebno na napravi ponovno nastaviti vse parametre za nemoteno delovanje skeniranja. Za stranke, ki imajo s podjetjem Copia biro d.o.o. sklenjeno servisno pogodbo bodo veljale posebne cene tehnične podpore in ne redni cenik.
  3. Tehnik se oglasi na lokaciji ali se poveže na daljavo in preveri možnost operacijskih sistemov ter možnosti internetne povezave, če omogoča kakšno drugo rešitev.

Prav tako za pogodbene stranke ne velja redni cenik.

Več informacij o spremembah: »Googlove storitve«.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.