Scroll Top

POZDRAVLJEN  PRI  STORITVI  COPIMAT!

Plačilo storitev se izvaja z mobilno denarnico mBills.

Kje dobim mobilno denarnico mBills?

Android uporabniki jo dobite tako, da vstopite v Play store in poiščete mBills.si aplikacijo. iOS uporabniki jo poiščete v App store, za Huawei uporabnike pa je dostopna v AppGallery.

Kako napolnim mobilno denarnico mBills?

S pritiskom na modri (+) gumb ob znesku stanja v denarnici, prideš do naslednjih načinov polnjenja:

 • Vplačaj gotovino na Petrolu: s to opcijo prodajalcu pokažeš črtno kodo in mu predaš gotovino, s čimer se ti stanje v mobilni denarnici takoj poveča.
 • Polni s kreditno kartico: s to opcijo bodo sredstva kreditne kartice naložena nemudoma v mBills mobilno denarnico. Ta način polnjenja je na voljo le identificiranim uporabnikom mBills.
 • Polni z bančnega računa: s to opcijo bo mobilna denarnica s tvojega bančnega računa napolnjena v roku dveh delovnih dni, običajno po 14 uri. Ta način polnjenja je na voljo le identificiranim uporabnikom mBills.
 • Mesečno polnjenje: znesek, ki ga vnaprej določiš, se bo na določen dan v mesecu samodejno prenesel z bančnega računa v mobilno denarnico. Ta način polnjenja je na voljo le identificiranim uporabnikom mBills.
 • Polni z UPN nalogom: podatke s plačilnega naloga, ki se prikažejo pri tem izboru, prepišeš na položnico. Plačaš jo lahko na pošti, banki ali nakažeš iz svoje elektronske banke. Mobilna denarnica bo napolnjena čez približno dve uri oz. naslednji delovni dan zjutraj, če je bilo nakazilo izvedeno po 14:00.
 • Namig: znesek ti lahko nakažejo tudi starši ali prijatelji pri čemer odpre mBills, se dotakne gumba »€« in izbere »Nakaži prijatelju«. Nato izbere prijatelja, vpiše podatke in potrdi nakazilo pri čemer se denar nakaže v trenutku.

Navodila za polnjenje se nahajajo tudi v aplikaciji mBills pod Nastavitve/Navodila za uporabo/Polnitev.

Copimat omogoča barvno ali črnobelo

 • kopiranje
 • tiskanje iz mobilnega telefona ali USB ključa
 • skeniranje na e-pošto ali USB ključ (brezplačno)

Cene storitev si lahko ogledaš s pritiskom na gumb »Cenik«, plačilo pa bo izvedeno z mobilno denarnico mBills (po potrebi poglej navodila za polnjenje denarnice na prejšnji strani). Najprej glede na cenik približno oceni vrednost željene storitve, izberi višino REZERVACIJE ter sledi navodilom na ekranu naprave. Ne skrbi, neporabljen znesek REZERVACIJE bo VRNJEN.

 1. Kopiranje: iz glavnega menija izberi »Kopiranje« ter po želji prikazane dodatne možnosti.
 1. Skeniranje na e-pošto: iz glavnega menija izberi »Skeniraj in oddaj«, nato pod »Novi prejemnik« in »E-pošta« vpiši e-poštni naslov kamor želiš oddati skeniran dokument. Po želji izberi prikazane dodatne možnosti. Za oddajo pritisni zeleno tipko na tipkovnici.
 1. Skeniranje na USB ključ: vstavi USB ključ v režo na desni strani naprave pod ekranom, iz glavnega menija izberi »Skeniraj in shrani«, pomnilniški medij in lokacijo za shranjevanje skeniranih dokumentov. Izberi gumb »Skeniranje« in po želji prikazane dodatne možnosti. Po končanju pritisni znak    na spodnjem desnem delu ekrana ter izberi gumb »Odstranitev«. Sedaj lahko varno odstraniš USB ključ.
 1. Tiskanje iz USB ključa: vstavi USB ključ v režo na desni strani naprave pod ekranom, iz glavnega menija izberi »Dostop v shr. Datot.«, pomnilniški medij in lokacijo kjer se nahajajo dokumenti. Izberi dokument ali več dokumentov, izberi »Izpis« in po želji prikazane dodatne možnosti. V kolikor je gumb »Izpis« zasenčen izbranega formata ni možno tiskati (podprt je le PDF format). Po končanem opravilu izberi znak   na spodnjem desnem delu ekrana in izberi gumb »Odstranitev«. Sedaj lahko varno odstraniš USB ključ.
 1. Tiskanje iz mobilnega telefona: iz glavnega menija izberi »Mobilni portal« in na zavihku »Direktna povezava« izberi »Omogoči«. Z mobilnim telefonom slikaj prikazano QR kodo in potrdi direktno povezavo telefona z Wi-Fi dostopno točko naprave. Izberi in natisni dokument s svojega mobilnega telefona pri čemer mora biti kot tiskalnik izbran Copimat. Na ekranu naprave izberi »Glavni meni« in »Izpis«, označi dokument, ki ga želiš natisniti ter po želji prikazane dodatne možnosti (razpon izpisovanja po straneh, barvno/črno-belo, 2-stransko, itd…). Poskrbi, da na koncu v čakalni vrsti za izpis ni več dokumentov.
 1. Stanje/odjava: izberi »Stanje/odjava« za informacijo o višini rezervacije, trenutnem dobroimetju, številu opravljenih storitev in ceniku. Za zaključek oziroma odjavo izberi »Odjavi« pri čemer se izpiše podatek za koliko bo bremenjena tvoja mobilna denarnica. Za potrditev zaključka izberi »DA«.
 1. Dobroimetje: na spodnjem delu ekrana je prikazano tvoje trenutno dobroimetje rezervacije.
 1. Nadzor nad izpisovanjem in skeniranjem: izberi »Nadzor stanja/Preklic« na spodnjem levem delu ekrana in po želji prikazane dodatne možnosti.
 1. Vrnitev na osnovni meni: za vrnitev na osnovni meni, v zgornjem delu ekrana izberi »Glavni meni« oziroma »Domov«.

 

Preberi tudi splošne pogoje poslovanja na www.copia-biro.si

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.